Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2022

Δωρεάν εγγραφή

Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία για να εγγραφείτε στο Boussias Conferences και να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενό του.
*
*
*
*
*
*
* Άνδρας   Γυναίκα
*

Τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά

NEW DATE
Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου

Anais Club, Βαρυμπόμπη

Το Ιnternet των αυτοκινήτων είναι εδώ

NetWeek Online | 23 Οκτωβρίου 2018 | 11:01 Γράφει ο Γιάννης  Δοξαράς Topics: Events,innovation,Mobility

Η σύγχρονη βιομηχανία των μεταφορών - όπως όλες οι καθετοποιημένες βιομηχανίες –έχει αρχίσει τους τελευταίους μήνες και επενδύει σημαντικά στον ψηφιακό μετασχηματισμό και την καινοτομία.

Στο πλαίσιο αυτό, τα δεδομένα του οδηγού αποτελούν το σημείο κλειδί – πέρα όμως από τα δεδομένα αυτά που είναι ιδιοκτησία των αυτοκινητοβιομηχανιών, έχουμε και τα δεδομένα που παράγονται από το πυκνό πλέγμα αισθητήρων που βρίσκονται στο δρόμο, στο αυτοκίνητο, στο κινητό τηλέφωνο του οδηγού και στο πρατήριο καυσίμων. Αυτό το «οικοσύστημα δεδομένων» δημιουργεί μια αλυσίδα αξίας που περιλαμβάνει και τις ασφαλιστικές, τις εταιρείες διαχείρισης στόλου οχημάτων κ.α.

Αυτόνομη οδήγηση
Mια νέα τάση που οδηγείται κυρίως από την ανάγκη μόχλευσης αποτιμήσεων των εισηγμένων του κλάδου στο αμερικάνικο χρηματιστήριο είναι αυτή της αυτόνομης οδήγησης. Δυστυχώς, αν και οι αλγόριθμοι τεχνητής νοημοσύνης που έχουμε στη διάθεσή μας σήμερα μπορούν  να μαθαίνουν να λύνουν ορισμένα προβλήματα, δεν μπορούν, ωστόσο, να μάθουν να επαναχρησιμοποιούν τη γνώση τους ως «εμπειρία» - όπως, για παράδειγμα, ένα μικρό παιδί όπου όταν μάθει να ανεβαίνει σκαλοπάτια, μπορεί σταδιακά να ανέβει οποιοδήποτε ύψωμα κτλ. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να μην επικεντρωνόμαστε στην υπερβολή της δημοσιότητας που συνεπάγεται μια νέα τεχνολογία, αλλά σε λύσεις που μπορούν πραγματικά να λύσουν κάποια προβλήματα.

Αυτοκινητοβιομηχανία
Στην βιομηχανία παραγωγής αυτοκινήτων, έχουμε ήδη ξεκινήσει να βλέπουμε τα πρώτα αποτελέσματα της οικονομίας διαμοιρασμού μέσω του Uber καθώς και συνδρομητικών υπηρεσιών  μέσω της ανόδου του leasing. Υπάρχει και μια ακόμη ενδιαφέρουσα νέα τάση, που είναι αυτή των πληρωμών από μηχανή σε μηχανή, όπου το αυτοκίνητό μας θα μπορεί να αποφασίζει να πληρώσει αυτόνομα για το καύσιμό του ή ακόμη και την είσοδο σε αυτοκινητοδρόμους με διόδια. Στο συνέδριο Connected Cars -  το οποίο διεξάγεται την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου στο Anais Club - θα αναφερθώ και στο εξαιρετικά φιλόδοξο σχέδιο της Mercedes που χρησιμοποιώντας εικονικές κάρτες πληρωμών και blockchain για τις συναλλαγές, στοχεύει στη διευκόλυνση του οδηγού αφαιρώντας εντελώς τις offline πληρωμές.

Λιανεμπόριο καυσίμου
Μια εξαιρετικά πολύπλοκη και με τεράστιο φοροδοτικό ενδιαφέρον κάθετη βιομηχανία είναι αυτή της λιανικής του καυσίμου σε ιδιώτες και εταιρίες.  Μια βιομηχανία που λίγοι γνωρίζουν ότι είναι στην αρχή μιας κοσμογονικής αλλαγής, μιας και μέχρι το 2030 το 30% των καυσίμων θα πρέπει να προέρχονται από ΑΠΕ, ενώ θα αλλάξει δραματικά και το μίγμα πωλήσεων, με το καύσιμο να υποχωρεί πολύ κάτω από το 40% του συνολικού τζίρου. Τη θέση του θα πάρουν υπηρεσίες λιανεμπορίου, φαγητού, καφέ, καθώς και νέα μοντέλα όπως παραλαβή και σέρβις προϊόντων από online αγορές. Στο συνέδριο θα αναφερθώ και σε μια εξαιρετικά καινοτόμα προσέγγιση που έχουμε υιοθετήσει με τα ΕΛΠΕ, τον μεγαλύτερο όμιλο λιανικής καυσίμου στη χώρα.

Ασφαλιστικός κλάδος
Τα δεδομένα τηλεματικής έχουν ήδη ξεκινήσει να λαμβάνονται υπόψιν κατά  την διαδικασία υπολογισμού του επασφάλιστρου, στον κλάδο του αυτοκινήτου, με εξαιρετικά ενδιαφέρονται μοντέλα συνδρομητικής ή συμπεριφορικής ασφάλισης. Στο πλαίσιο αυτό θα συζητήσουμε για δύο εξαιρετικά επιτυχημένα παραδείγματα με ασφαλιστικές με διαφορετικά μοντέλα διανομής, την Εθνική Ασφαλιστική και την Anytime.
 
*O Γιάννης Δοξαράς - ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Warply και βασικός δημιουργός νέων υπηρεσιών και τεχνολογιών (όπως είναι η νέα πλατφόρμα Warply Engage, το Warply Ad Network κα.) – θα είναι ομιλητής στο συνέδριο Connected Cars που διεξάγεται την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου, στο Anais Club.

  • ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ
  • ΧΟΡΗΓΟI
  • ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤEΣ
  • ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
ΘΑΛΗΣ
ΘΑΛΗΣ
  • ΧΟΡΗΓΟI ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΧΟΡΗΓΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ
  • ΧΟΡΗΓΟΣ ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΑΣ
  • CONFERENCE EXPERIENCE SPONSOR
  • CARBON NEUTRAL SPONSOR